Сандвіч крок-мадам: рецепт смачного французького сніданку
Назва “крок-мадам” утворилася від французького croquer (хрумтіти), а “мадам” додає нотку елегантності, що робить цей сендвіч особливим і привабливим для гурманів.
Цей простий у приготуванні та смачний гарячий сандвіч, дуже популярний у французьких кафе і барах.
Чим відрізняється крок-месье від крок-мадам? Все просто! Крок-мадам зверху має смажене яйце, а крок-месье готується без нього.
Щоб приготувати крок-мадам у домашніх умовах, нам знадобляться прості та доступні кожному інгредієнти: хліб, шинка, яйця, сир, вершкове масло, гірчиця та спеції.
Але, звісно, багато закладів харчування вдосконалюють рецепт, додаючи різноманітні соуси, зелень та інші інгредієнти, щоб створити власний унікальний смак.
Тож запрошуємо вас у кулінарну подорож у світ французької гастрономії, щоб приготувати цю смачну гарячу закуску.
Апетитний вигляд, неповторний смак і швидкість приготування робить цю страву чудовим вибором до сніданку та поживного перекусу.
Як приготувати сандвіч крок-мадам
Інгредієнти:
Для сандвіча:
- хліб для тостів або батон – 4 скибки
- шинка – 4 тонкі скибочки
- французька гірчиця – 1 ст. л.
- суміш двох сортів будь-якого твердого сиру – 60 г
- яйця – 2 шт.
- зелень – для прикрашання
Для соусу:
- вершкове масло – 20 г
- борошно – 20 г
- молоко – 180 мл
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- мелений мускатний горіх – дрібка
Приготування:
- Хліб для тостів або батон підсушуємо у духовці за 180 °С протягом 4 хвилин. Щоб було швидше, хліб можна підсушити з обох боків на сухій пательні.
- Для соусу в невеликій пательні розтоплюємо вершкове масло. Поступово всипаємо борошно і готуємо, помішуючи до приємного карамельного кольору. Поступово, постійно помішуючи, вливаємо молоко і готуємо до загустіння. Потім солимо, перчимо, посипаємо мускатним горіхом і перемішуємо.
- Дві скибки хліба змащуємо французькою гірчицею, викладаємо шинку і посипаємо половиною тертого сиру.
- Накриваємо скибками хліба. Змащуємо соусом і посипаємо сиром, що залишися.
- Невелику пласку форму для запікання застеляємо пергаментним папером і перекладаємо сандвічі. Готуємо у духовці за 180 °С близько 5 хвилин.
- Яйця смажимо на вершковому маслі, солимо і перчимо.
- Викладаємо на сандвічі смажені яйця, прикрашаємо зеленню і відразу смакуємо.
Приготуйте сандвічі крок-мадам в домашніх умовах і насолоджуйтеся французьким гастрономічним досвідом не виходячи з дому.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-09 11:41:00