Сальтісон: рецепт приготування з яловичини та свинини
![](https://nizhyn.in.ua/wp-content/uploads/2024/01/retsept-saltysonu-z-yalovychyny-ta-svynyny-780x470.jpg)
Рецепт сальтисону тільки на перший погляд здається складним. Але багато господинь утримуються від приготування цієї смачної закуски вдома.
То ж ми вирішили довести, що рецепт приготування сальтисону не складний. Головне – знати деякі секрети та дотримуватися рецепта.
Знайдіть час та приготуйте сальтисон дома і ви більше не будете витрачати гроші на покупну ковбасу!
Зараз дивляться
Сальтисон: рецепт приготування
Готувати будемо сальтисон зі свинини, а саме – свинячої голови. Але за бажанням, якщо вам до вподоби не жирний варіант цієї страви, можна додати яловичину. На 7 кг свинячої голови беріть близько 1 кг м’якоті яловичини.
Інгредієнти:
- свиняча голова – 8 кг
- цибулина – 2 шт.
- морквина – 1 шт.
- корінь селери – 30 г
- лавровий лист – 3 шт.
- перець чорний горошком – 15-17 шт.
- мелений чорний перець – 0,5 ч. л.
- сушений чебрець та розмарин – до смаку
- сіль – до смаку
- часник – 3-5 зубків
- желатин швидкорозчинний – 15 г
- шлунок свинячий почищений – 1 кг
Приготування:
- Свинячу голову гарно чистимо та розрізаємо на частини. Потім гарно промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 30 хвилин.
- Перекладаємо шматки у велику каструлю з товстим дном, заливаємо холодною водою так, щоб повністю покривала м’ясо. Коли вода закипить, знімаємо пінку, воду зливаємо.
- Каструлю та шматки м’яса миємо. Знову викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь.
- Додаємо 1 цілу цибулину з лушпинням, іншу – почищену та розрізану навпіл. Викладаємо почищену морквину і корінь селери.
- Після закипання води готуємо близько 2 годин. За 30 хвилин до закінчення приготування додаємо лавровий лист, сіль, горошини перцю.
- В невелику каструльку висипаємо желатин і додаємо 180 мл бульйону, перемішуємо. Через 10 хвилин ставимо на вогонь і помішуємо до повного розчинення желатину.
- М’ясні продукти відділяємо від кісток і нарізаємо на невеликі шматочки.
- Додаємо до них сушений чебрець та розмарин, сіль, мелений чорний перець та пропущений через прес часник.
- Потім вливаємо бульйон з желатином і гарно перемішуємо.
- Шлунок наповнюємо отриманою масою. Обов’язково випускаємо повітря. Отвір зашиваємо. По всій поверхні наколюємо шлунок голкою.
- Бульйон, що залишився проціджуємо.
- Викладаємо начинений шлунок у бульйон і варимо близько 1,5 години.
- Готовий сальтисон викладаємо в миску. Зверху розміщуємо гніт. Залишаємо за кімнатної температури на 1-2 години. Потім поміщаємо в холодильник ще на 2-3 години.
Фото: Depositphotos
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-24 16:00:59