Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Сальтісон: рецепт приготування з яловичини та свинини

Рецепт сальтисону тільки на перший погляд здається складним. Але багато господинь утримуються від приготування цієї смачної закуски вдома.

То ж ми вирішили довести, що рецепт приготування сальтисону не складний. Головне – знати деякі секрети та дотримуватися рецепта.

Знайдіть час та приготуйте сальтисон дома і ви більше не будете витрачати гроші на покупну ковбасу!

Зараз дивляться

Сальтисон: рецепт приготування

Готувати будемо сальтисон зі свинини, а саме – свинячої голови. Але за бажанням, якщо вам до вподоби не жирний варіант цієї страви, можна додати яловичину. На 7 кг свинячої голови беріть близько 1 кг м’якоті яловичини.

Інгредієнти:

  • свиняча голова – 8 кг
  • цибулина – 2 шт.
  • морквина – 1 шт.
  • корінь селери – 30 г
  • лавровий лист – 3 шт.
  • перець чорний горошком – 15-17 шт.
  • мелений чорний перець – 0,5 ч. л.
  • сушений чебрець та розмарин – до смаку
  • сіль – до смаку
  • часник – 3-5 зубків
  • желатин швидкорозчинний – 15 г
  • шлунок свинячий почищений – 1 кг

Приготування:

  1. Свинячу голову гарно чистимо та розрізаємо на частини. Потім гарно промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 30 хвилин.
  2. Перекладаємо шматки у велику каструлю з товстим дном, заливаємо холодною водою так, щоб повністю покривала м’ясо. Коли вода закипить, знімаємо пінку, воду зливаємо.
  3. Каструлю та шматки м’яса миємо. Знову викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь.
  4. Додаємо 1 цілу  цибулину з лушпинням, іншу – почищену та розрізану навпіл. Викладаємо почищену морквину і корінь селери.
  5. Після закипання води готуємо близько 2 годин. За 30 хвилин до закінчення приготування додаємо лавровий лист, сіль, горошини перцю.
  6. В невелику каструльку висипаємо желатин і додаємо 180 мл бульйону, перемішуємо. Через 10 хвилин ставимо на вогонь і помішуємо до повного розчинення желатину.
  7. М’ясні продукти відділяємо від кісток і нарізаємо на невеликі шматочки.
  8. Додаємо до них сушений чебрець та розмарин, сіль, мелений чорний перець та пропущений через прес часник.
  9. Потім вливаємо бульйон з желатином і гарно перемішуємо.
  10. Шлунок наповнюємо отриманою масою. Обов’язково випускаємо повітря. Отвір зашиваємо. По всій поверхні наколюємо шлунок голкою.
  11. Бульйон, що залишився проціджуємо.
  12. Викладаємо начинений шлунок у бульйон і варимо близько 1,5 години.
  13. Готовий сальтисон викладаємо в миску. Зверху розміщуємо гніт. Залишаємо за кімнатної температури на 1-2 години. Потім поміщаємо в холодильник ще на 2-3 години.

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-24 16:00:59