Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рецепт вкусной пасхи без кухонного комбайна от Ольги Мартыновской

Напередодні Великодня всі господині активно шукають рецепти великодньої випічки. Факти ICTV вирішили вам допомогти у пошуках і публікують рецепт смачної паски від Ольги Мартиновської.

Як приготувати смачну паску за перевіреним часом рецептом – читайте в матеріалі.

Смачної паски: рецепт покроково

Інгредієнти: 

  • 500 гр борошна
  • 50 мл води (35 °C)
  • 7 гр сухих дріжджів (або 20 г свіжих)
  • 6 яєць
  • 60 г меду, ароматизованого апельсиновою цедрою
  • 350 г вершкового масла (нарізаного невеликими шматочками, температура 14 °C)
  • 200 г абрикоса сушеного і замоченого у 40 мл рому
  • 1 яйце + 20 мл молока для змащування пасок
  • 20 г вершкового масла для змащування форми

Спосіб приготування: 

  1. Дріжджі розвести у воді. Висипати борошно гіркою, у центрі сформувати “гніздо” і вилити їх туди. Почати вимішувати.
  2. Додати четверту частину попередньо збитих яєць і продовжувати вимішувати.
  3. Коли тісто стало цілісним, можна по одному шматочку додавати вершкове масло, поки вся маса не стане однорідною. І вимішувати ще 10 хвилин.
  4. Додати абрикос, попередньо зливши ром.
  5. Тісто покласти в миску, накрити харчовою плівкою і поставити на 1,5 години в миску з теплою водою (50 °С).
  6. Після того, як тісто піднялося, ще трохи його вимісити, знову накрити плівкою і поставити на ніч (6-10 годин) в холодильник.
  7. Тісто розділити за формами (заповнювати потрібно на 1/3), змастити сумішшю яйця і молока, і дати знову підійти в теплому місці протягом 1,5-2 годин.
  8. Після цього форми поставити в духовку, нагріту до 170 °C, на 30-35 хв (великі форми) і 15 хв маленькі.
  9. Дістати паски з духовки і через 5-10 хв вийняти їх з форм.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-30 17:58:21