Україна і світ
Покроковий рецепт вишневого варення з перцем чилі
![](https://nizhyn.in.ua/wp-content/uploads/2024/06/depositphotos_13545610_s-e1657961144868-780x470.jpg)
Свіжу вишню можна їсти без нічого, можна з молоком, можна з морозивом, цукром тощо. На зиму ягоди заморожують, сушать та варять з них варення.
Отже, коли йдеться про вишню, то її сприймають саме як вишеньку на торті, тобто на десерті.
Проте червоні ягоди мають високий вміст кислоти та терпкості. І цю особливість шеф Євген Клопотенко рекомендує врахувати при приготуванні соусу до м’яса.
Тому й радить приготувати вишневе варення з перцем чилі та цедрою лимона, яке ідеально поєднується зі смаженим м’ясом птиці і яловичиною.
Як зробити вишневе варення з перцем чилі та цедрою на зиму
Інгредієнти:
На 1 л банку:
Вишневе варення з перцем чилі та цедрою: рецепт
- Візьміть підготовлену вишню. Складіть у каструлю з товстим дном. Засипте цукром і дайте постояти 10-15 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
- Додайте до вишні з цукром подрібнені пластівці перцю чилі.
- За допомогою терки зніміть цедру з половинки лимона. Потрібно брати лише жовту частину цедри. Цедру додайте до суміші.
- Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть варення до кипіння.
- Як тільки варення закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом ще 10 хвилин, періодично помішуючи. За потреби зніміть пінку.
- Розкладіть по стерильним банкам і закрутіть кришками.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 16:12:40