Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Паска в хлібопічці: рецепт приготування покроково

Паска в хлібопічці – це та великодня випічка, яка готується просто та швидко з доступних інгредієнтів.

Хлібопічка значно скорочує час приготування, порівняно з традиційним способом, що робить процес більш доступним для зайнятих господинь. А ще, що не менш важливо, нема потреби в постійному контролі процесу випічки. Просто завантажуємо інгредієнти, встановлюємо програму та чекаємо на готову пасочку.

Отже, рецепт паски в хлібопічці, яка вдається завжди, секрети приготування та корисні поради – читайте в матеріалі нижче.

Як приготувати великодню паску в хлібопічці

  • Якість та свіжість інгредієнтів – важлива умова, щоб паска вийшла смачною та красивою.
  • Продукти повинні буде кімнатної температури.
  • Для точного вимірювання інгредієнтів можна скористатися мірною ложкою, яка йде в комплекті разом із хлібопічкою.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 270 г
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукор – 100 г
  • ванілін – дрібка
  • кориця – декілька дрібок
  • вершкове масло або маргарин – 50 г
  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 80 мл
  • цукати (курага, родзинки без кісточки, журавлина) – 100 г

Паска в хлібопічці: рецепт покроково

  1. У чисту та суху чашу хлібопічки додаємо (обов’язково у цій послідовності): сухі дріжджі, просіяне борошно, сіль, цукор, ванілін та корицю.
  2. Потім викладаємо нарізане маленькими кубиками вершкове масло або маргарин.
  3. Збиваємо виделкою яйця з молоком і отриманою сумішшю поливаємо продукти, що в чаші хлібопічки.
  4. Виставляємо режим “Хліб” або інший, залежно від вашої хлібопічки.
  5. У кінці замісу тіста, за сигналом, додаємо промиті та обсушені сухофрукти. Якщо в хлібопічці є диспенсер, викладаємо їх туди заздалегідь.
  6. Коли паска буде готова, залишаємо її на 15 хвилин, і тільки потім виймаємо.

Прикрасити паску з хлібопічки можна розтопленим шоколадом (білим чи молочним), білковою глазур’ю та кондитерською посипкою.

Для білкової глазурі один яєчний білок гарно збиваємо міксером 2 хвилини. Потім, поступово збиваючи, всипаємо цукрову пудру (близько 160 г) та вливаємо сік лимона (1-2 ч. л.). Збиваємо на середній швидкості міксера ще 2 хвилини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-23 13:30:18