Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Маринований часник на зиму: смачний рецепт

Маринований часник значно покращує смак багатьох страв. Споконвіку його використовували для лікування та профілактики хвороб, тому заготувати кілька баночок на зиму – відмінна ідея.

Як замаринувати часник на зиму – ділиться шеф-кухар Євген Клопотенко. Маринований часник на зиму готується дуже просто, і потрібно нам буде мінімум доступних кожному інгредієнтів.

Я люблю експериментувати зі спеціями, тому додаю чебрець, перець чилі та корицю до класичного набору. Виходить настільки смачно, що дочекатися осені важко, тому готую одразу багато, – говорить Євген.

Маринований часник на зиму: рецепт

Час приготування: 1 година 10 хвилин. Це ж зовсім не багато, для такої смачної заготівлі!

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • часник – 1 кг
  • вода – 1 л для бланшування та 400 мл для маринаду
  • сіль – 4 ст. л.
  • цукор – 4 ст. л.
  • оцет 9% – 300 мл
  • лавровий лист, горошини духмяного та чорного перцю, кріп (парасольки), чебрець, розмарин (гілочки), перець чилі – до смаку

Додатково для охолодження часнику:

  • холодна вода, лід

Маринований часник: рецепт на зиму покроково

Кухар рекомендує використовувати для їжі та маринування лише український часник. Часник з Китаю під час термічної обробки може набувати синього відтінку, тому краще купувати наш, рідненький, на ринку або в знайомих. Найсмачніший маринований часник виходить з молодого, щойно викопаного.

Інгредієнти:

  1. Часник чистимо та гарно миємо холодною водою.
  2. У великій каструлі доводимо до кипіння 1 л води з 2 ст. л. солі, опускаємо часник і бланшуємо 1 хвилину.
  3. Воду зціджуємо та опускаємо часник у миску з холодною водою та льодом, щоби швидко зупинити процес приготування.
  4. Для маринаду у сотейнику доводимо до кипіння 400 мл води, додаємо 2 ст. л. солі та 4 ст. л. цукру, даємо покипіти 2 хвилини. Знімаємо з вогню, вливаємо оцет і перемішуємо.
  5. Свіжі спеції промиваємо і злегка обсушуємо. М’якоть перцю чилі нарізаємо тоненькими слайсами.
  6. У банки викладаємо зубки часнику, довільно перекладаючи їх спеціями.
  7. Маринад заливаємо в банки з нашою заготівлею і потім стерилізуємо орієнтовно 7 хвилин, якщо банки маленькі, чи більше часу, якщо банки величенькі.
  8. Маринований часник на зиму закатуємо. Зимою насолоджуємося смаком.

Маринований часник прекрасно доповнює безліч страв: салати, супи, соуси, пасту, піцу, рис, стейки та бургери. Його варто приготувати, а використовувати можна на ваш смак.

Джерело: Євген Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-19 19:16:07