Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Маринований буряк на зиму: рецепт приготування покроково

Маринований буряк на зиму – універсальна ідея смачної заготівлі на зиму. Його можна використовувати як звичайну закуску, додавати у салати, готувати з ним перші страви.

У рецепті ми натираємо буряк на тертці для моркви корейські, бо виходить дуже апетитно. Але ви можете нарізати його брусочками чи натерти на звичайній грубій терці.

Він зберігає багато корисних властивостей і може прикрасити ваш зимовий стіл яскравим кольором та насиченим смаком. Отже, рецепт маринованого буряка на зиму детально та зрозуміло – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Готувати будемо, щоб не витрачати час, маринований буряк на зиму без стерилізації.

Маринований буряк на зиму: рецепт

Для приготування вибирайте буряк будь-якого розміру, але бажано солодкий та соковитий. Яблучний оцет у рецепті можна замінити оцтом столовим 9%. Нам знадобиться 3 ст. л.

Інгредієнти на три півлітрові банки:

Інгредієнти:

  1. буряк – 1 кг
  2. вода – 500 мл
  3. сіль (не йодована!) – 1 ст. л.
  4. цукор – 2 ст. л.
  5. оцет яблучний 6% – 5 ст. л.
  6. олія рафінована – 3 ст. л.
  7. часник – 9 зубків
  8. горошини чорного та духмяного перцю – по 5-6 шт.

Маринований буряк рецепт на зиму покроково:

  1. Буряки гарно миємо, викладаємо в каструлю та заливаємо водою. Варимо до готовності. Щоби буряк не втратив колір, можна додати 1 ч. л. оцту чи декілька дрібок лимонної кислоти.
  2. Воду зливаємо, буряки трішки охолоджуємо, чистимо та натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
  3. Банки стерилізуємо. Кришки викладаємо в мисочку, заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Потім даємо їм повністю обсохнути.
  4. На дно банок викладаємо почищені зубки часнику та горошини двох видів перцю.
  5. Тепер час викласти тертий буряк. Сильно пресувати його у банки не треба. Просто банки злегка струшувати.
  6. Для маринаду у воду (500 мл) додаємо цукор та сіль і доводимо до кипіння. Варимо 1 хвилину. Потім вливаємо оцет, ще раз доводимо до кипіння і варимо 30 секунд.
  7. Отриманим маринадом заливаємо буряк у банках, не доливаючи доверху приблизно 1 см.
  8. У кожну баночку вливаємо олію (по 1 ст. л.). Закатуємо заготовку кришками, перевертаємо, замотуємо в ковдру та даємо повністю охолонути.

Зберігаємо маринований буряк на зиму у прохолодному темному місці. Після відкриття банки тримаємо його у холодильнику і використовуємо протягом 4-5 днів.

Усім вдалих заготіівель і теплої та лагідної зими!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-19 16:54:06