Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Крок-мадам: покроковий рецепт смачного сендвіча

Назва «крок-мадам» утворилася від французького croquer (хрумтіти), а «мадам» додає нотку елегантності, що робить цей сендвіч особливим і привабливим для гурманів. Цей простий у приготуванні та смачний гарячий сандвіч, дуже популярний у французьких кафе і барах.

Чим відрізняється крок-месье від крок-мадам? Все просто! Крок-мадам зверху має смажене яйце, а крок-месье готується без нього.

Щоб приготувати крок-мадам у домашніх умовах, нам знадобляться прості та доступні кожному інгредієнти: хліб, шинка, яйця, сир, вершкове масло, гірчиця та спеції. Але, звісно, багато закладів харчування вдосконалюють рецепт, додаючи різноманітні соуси, зелень та інші інгредієнти, щоб створити власний унікальний смак.

Зараз дивляться

Тож запрошуємо вас у кулінарну подорож у світ французької гастрономії, щоб приготувати цю смачну гарячу закуску. Апетитний вигляд, неповторний смак і швидкість приготування робить цю страву чудовим вибором до сніданку та поживного перекусу.

Як приготувати сандвіч крок-мадам

Інгредієнти:

Для сандвіча:

  • хліб для тостів або батон – 4 скибки
  • шинка – 4 тонкі скибочки
  • французька гірчиця – 1 ст. л.
  • суміш двох сортів будь-якого твердого сиру – 60 г
  • яйця – 2 шт.
  • зелень – для прикрашання

Для соусу:

  • вершкове масло – 20 г
  • борошно – 20 г
  • молоко – 180 мл
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • мелений мускатний горіх – дрібка

Приготування:

  1. Хліб для тостів або батон підсушуємо у духовці за 180 °С протягом 4 хвилин. Щоб було швидше, хліб можна підсушити з обох боків на сухій пательні.
  2. Для соусу в невеликій пательні розтоплюємо вершкове масло. Поступово всипаємо борошно і готуємо, помішуючи до приємного карамельного кольору. Поступово, постійно помішуючи, вливаємо молоко і готуємо до загустіння. Потім солимо, перчимо, посипаємо мускатним горіхом і перемішуємо.
  3. Дві скибки хліба змащуємо французькою гірчицею, викладаємо шинку і посипаємо половиною тертого сиру.
  4. Накриваємо скибками хліба. Змащуємо соусом і посипаємо сиром, що залишися.
  5. Невелику пласку форму для запікання застеляємо пергаментним папером і перекладаємо сандвічі. Готуємо у духовці за 180 °С близько 5 хвилин.
  6. Яйця смажимо на вершковому маслі, солимо і перчимо.
  7. Викладаємо на сандвічі смажені яйця, прикрашаємо зеленню і відразу смакуємо.

Приготуйте сандвічі крок-мадам в домашніх умовах і насолоджуйтеся французьким гастрономічним досвідом не виходячи з дому.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-02 16:08:23