Казковий дубайський шоколад: швидкий рецепт
Зараз на піку популярності в соцмережах – дубайський шоколад. Цей десерт приємно дивує не лише своїм розкішним виглядом, але й незабутнім смаком.
У складі дубайського шоколаду є фісташкова паста та тісто Катаїфі. Ці інгредієнти замінити на інші не вдасться. Але їх можна знайти у великих супермаркетах.
Фісташкова паста – це багатий на смак кремовий продукт, який часто використовують для приготування кондитерських виробів, кремів і десертів.
Тісто Катаїфі, з його хрусткою текстурою і тонкими волокнами, є основою для багатьох арабських і середземноморських десертів. Воно відмінно підходить для приготування десертів з начинками чи випечених солодощів.
Отже, як зробити дубайський шоколад в домашніх умовах легко і просто – читайте в матеріалі.
Дубайський шоколад: рецепт
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Інгредієнти:
- молочний шоколад – 2 плитки (180-200 г)
- фісташкова паста – 70 г
- тісто Катаїфі – 50 г
- вершкове масло – 1 ст. л.
Приготування дубайського шоколаду покроково:
- Розпочнімо з шоколадної основи. Ламаємо на шматочки та розтоплюємо одну плитку молочного шоколаду. Зробити це можна у мікрохвильовці чи на водяній бані.
- Розтоплений шоколад виливаємо у форму. Рівномірно розподіляємо його по дну форми, злегка піднімаючи шоколад по краях.
- Поміщаємо форму з шоколадом у морозилку на 20 хвилин для застигання.
- Для начинки у сковороді розтоплюємо вершкове масло. Тісто нарізаємо і викладаємо до масла. Смажимо його, помішуючи, до золотавого кольору.
- Форму з шоколадом виймаємо з морозилки. Розподіляємо поверх шоколаду фісташкову пасту та смажене тісто Катаїфі.
- Поломану на шматочки другу плитку шоколаду розтоплюємо та виливаємо у форму поверх тіста.
- Поміщаємо десерт застигати у морозилку на 1-2 години.
- Потім дубайський шоколад нарізаємо та насолоджуємося смаком.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-08 13:23:00