Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Как сделать домашние сухарики: простой рецепт и лайфхаки


Ми знаємо, як зробити домашні сухарики легко і просто в домашніх умовах. Вони стануть більш здоровою альтернативою магазинним снекам!

Цю швидку закуску можна приготувати з улюбленими спеціями до вашого смаку. А для дітей, які обожнюють різноманітні снеки, такі домашні сухарики як покупні стануть перекусом, адже вони апетитні та приготовлені з любов’ю.

Як зробити сухарики як покупні – читайте в нашому матеріалі.

Приготовані домашні сухарики можна використовувати не тільки як перекус, але й додавати в супи, салати чи просто брати із собою як хрусткий снек.

Як зробити домашні сухарики: рецепт

Для приготування сухариків можна використовувати будь-який хліб – білий, чорний, багет чи й навіть залишки учорашньої випічки.

Інгредієнти:

  • хліб білий чи чорний – пів буханки
  • часник – 3 зубки
  • олія – 4 ст. л.
  • сіль – до смаку
  • спеції – до смаку (можна використовувати сушений кріп, паприку, перець чилі тощо)

Приготування:

  1. Візьміть хліб і наріжте його кубиками. Помістіть шматочки в контейнер із кришкою або в пакет, щоб потім зручно було змішувати інгредієнти.
  2. Часник дрібно наріжте чи пропустіть через прес. Додайте його до хліба разом із рослинною олією, сіллю і спеціями до смаку. Щоб зробити сухарики як покупні, оберіть улюблені приправи або ж готову суміш спецій для хрустиків.
  3. Закрийте контейнер чи зав’яжіть пакет і ретельно струшуйте його, щоб часник, олія та спеції рівномірно розподілилися по всіх шматочках хліба. Це забезпечить рівномірний смак кожного сухарика.
  4. Викладіть підготовлені кубики хліба на деко рівним шаром і помістіть у духовку розігріту до 190 градусів. Під час приготування періодично перемішуйте сухарики, щоб вони підрум’янилися з усіх боків.
  5. Просмажуйте сухарики до бажаного ступеня золотавості та хрусткості. Готовність визначайте на свій смак – комусь подобаються м’якші, а комусь – більш хрусткі.

Лайфхаки для ідеальних сухариків

  • Якщо вдома залишився хліб, який вже трохи затвердів, не викидайте його – саме він ідеально підходить для сухариків.
  • Хочете зробити сухарики з особливим смаком? Додайте пряні трави, суху зелень, паприку або навіть трішки пармезану. Так ви можете зробити домашні сухарики як покупні, але ще більш смачні та ароматні.
  • Якщо у вас немає духовки, ви можете обсмажити сухарики на сковорідці з мінімальною кількістю олії. Просто слідкуйте, щоб вони не підгоріли, і періодично перемішуйте.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-02 12:55:00