Україна і світ
Домашня халва: швидкий рецепт із насіння
Пропонуємо простий рецепт халви в домашніх умовах з доступних продуктів. Порівняно з покупною халвою, яка часто містить консерванти та додаткові емульгатори, домашня халва, безперечно, є переможницею як у смакових якостях, так і в користі для здоров’я.
Халва виходить апетитною, волокнистою і, що не менш важливо, рецепт приготування халви не передбачає використання борошна!
Як приготувати халву з насіння
Інгредієнти:
- насіння соняшникове очищене обсмажене – 500 г
- цукор – 250 г
- ванільний цукор – 1 пакетик (8-10 г)
- вода – 70 мл
- яєчний білок – 1 шт.
Приготування:
- Насіння подрібнюємо за допомогою блендера. За консистенцією маса повинна вийти густою й тягучою. Якщо чомусь цього не відбулося, додаємо кілька ложок рафінованої олії та ще раз гарно збиваємо.
- Отриману пасту з насіння перекладаємо в миску.
- Яєчний білок міксером збиваємо в пишну білу піну.
- Цукор висипаємо у невелику каструлю, вливаємо воду і варимо сироп. Консистенцію сиропу для приготування халви перевіряємо так: краплю сиропу капаємо в холодну воду, якщо вона застигає, але залишається тягучою, сироп готовий.
- Потім гарячий цукровий сироп, збиваючи міксером, додаємо до збитого яєчного білка. Всипаємо ванільний цукор. Збиваємо масу не дуже довго, щоб вона залишилася рідкувата та тягнулася.
- Додаємо отриману масу до смаженого насіння і перемішуємо, так сказати “витягуючими” рухами.
- Форму застеляємо плівкою для харчових продуктів і викладаємо халву.
- Поміщаємо у холодильник на 20-30 хвилин.
- Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Смачного чаювання!
Рецепт халви в домашніх умовах – процес творчий! Ви можете експериментувати зі складовими, додавати улюблені горіхи, сухофрукти або екзотичні прянощі. Це дає змогу адаптувати рецепт під ваш власний смак та вподобання.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Depositphotos
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-02 11:32:00