Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гороховий суп у мультиварці: як приготувати

Гороховий суп у мультиварці – це чудовий варіант для сімейного обіду. Його можна приготувати з мінімумом зусиль, але з максимальним смаком та користю для здоров’я.

Спробуйте цей рецепт сьогодні, бо це дуже смачна та поживна перша страва!

Як приготувати гороховий суп у мультиварці та які спеції додати, щоб було ще смачніше – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Гороховий суп у мультиварці: рецепт

Які ще приправи можна використовувати для приготування горохового супу? Окрім запропонованих у рецепті, існують інші ароматні та смачні варіанти, які можуть додати нового смаку та аромату. До переліку популярних і широко вживаних спецій, входять: чебрець, коріандр, гранульований часник, мускатний горіх та зіра.

Інгредієнти:

Для супу:

  • сушений горох (жовтий) – 1-1,5 склянки
  • курячі стегенця – 2 шт.
  • картопля – 1-2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • перець чилі (свіжий) – 1 шматочок
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • зелень кропу або петрушки – 3-5 гілочок

Для приготування сухариків:

  • хліб білий нарізний – 8 шматків
  • прованські трави – 1 ч. л.
  • сіль – до смаку
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Приготування горохового супу в мультиварці:

  1. Овочі чистимо та миємо. Картоплю нарізаємо брусочками. Цибулю – маленькими кубиками. Моркву натерти на тертці або нарізати кубиками.
  2. Горох гарно промиваємо холодною водою.
  3. У чашу мультиварки викладаємо горох та промиті курячі стегенця. Вливаємо 2 л води. Готуємо у режимі “Суп” близько 45 хвилин. Знімаємо пінку. Солити горох рекомендується наприкінці приготування, коли він повністю розвариться. Це пов’язано з тим, що в солоній воді горох розварюється повільніше. Одночасне варіння гороху з нарізаною цибулею сприяє прискоренню процесу розм’якшення гороху.
  4. Варені стегенця виймаємо, видаляємо кісточку та шкірку. Філе нарізаємо кубиками і викладаємо у суп. Доливаємо воду (1-2 склянки), додаємо підготовлені овочі та готуємо це близько 40 хвилин.
  5. Страву солимо, перчимо, додаємо нарізану зелень та перець чилі. Гороховий суп залишаємо у мультиварці ще на 10 хвилин.
  6. Для приготування сухариків хліб нарізаємо кубиками й перекладаємо у миску. Додаємо трохи солі, італійські трави, поливаємо оливковою олією і перемішуємо. Підсушуємо сухарики у духовці за 160 °С до хрусткості та приємного золотавого кольору.

Подаємо гороховий суп за цим рецептом з сухариками та нарізаною зеленню.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-03 11:21:42