Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бої в Україні – ситуація на фронті на 28 серпня 2023

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові продовжують наступ на Мелітопольському напрямку, а також стримують атаки окупантів у районі Мар’їнки.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Загалом протягом доби відбулося 26 бойових зіткнень.

– Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби, – зазначається в зведенні.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати наступ агресора в районі Мар’їнки (Донецька область). Війська РФ завдали авіаційного удару в районі Красногорівки та Костянтинівки. Низка населених пунктів опинилися під вогнем російської артилерії.

На Бахмутському напрямку окупанти завдали авіаційного удару в районі Нью-Йорка (Донецька область), від артилерійських обстрілів РФ постраждали понад 15 населених пунктів.

А на Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Ще низку населених пунктів війська РФ обстріляли з артилерії та мінометів.

На Куп’янському, Лиманському Шахтарському, Запорізькому та Херсонському напрямках ворог завдав авіаційних та артилерійських ударів по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка не зазнала суттєвих змін.

Зранку 28 серпня в Міноборони України підтвердили звільнення села Роботине Запорізької області. Українські війська просуваються в бік Новопрокопівки та Очеретуватого, “попри шалений опір ворога”.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-28 20:00:27