Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як посмажити мойву без запаху: найкращий рецепт і поради


Мойва – смачна та доступна риба, яка чудово підходить для швидкого приготування. Але багато господинь уникають її смажити через характерний запах і бризки олії при смаженні.

Як посмажити мойву без запаху та бризок, а також корисні поради та альтернативні способи приготування – читайте в матеріалі.

Як посмажити мойву без запаху

Мойва – це джерело корисних речовин, таких як жирні кислоти Омега-3, білок і вітаміни групи В. Вона сприяє зміцненню серцево-судинної системи, покращує стан шкіри та допомагає підтримувати здоров’я кісток.

Інгредієнти:

  • мойва – 600 г
  • борошно кукурудзяне – 100 г
  • паприка – 1/2 ч. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • сік лимона – 1 ч. л. (він нейтралізує запах риби)
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Промийте розморожену мойву холодною водою та обсушіть. Не обов’язково очищати рибу, якщо вона невелика.
  2. Рибу посоліть, поперчіть, посипте паприкою та полийте соком лимона. Перемішайте.
  3. До кукурудзяного борошна додайте дрібку солі та перцю. Перемішайте.
  4. Змастіть аркуш пергаменту невеликою кількістю олії.
  5. Гарно запаніруйте мойву в борошні.
  6. Викладіть рибу на змащений пергамент, накрийте другим аркушем і загорніть краї, щоб утворився конвертик.
  7. Помістіть рибу в пергаменті на сковороду та обсмажуйте на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку. Цей спосіб дозволяє зберегти кухню чистою, а запах під час приготування мінімізується.

Як посмажити мойву без бризок і запаху: поради

Окрім використання пергаменту, маємо ще кілька порад:

  • Використовуйте антипригарну сковороду – це дозволить мінімізувати використання олії.
  • Готуйте на середньому вогні. Занадто сильний жар провокує бризки.
  • При смаженні мойви увімкніть витяжку на повну потужність та відкрийте вікно.

Як правильно посмажити мойву без запаху: альтернативні варіанти

  • Запікання в духовці. Викладіть мойву на деко, застелене пергаментом, посипте спеціями й запікайте за 200 градусів близько 15 хвилин.
  • Приготування на грилі. Замаринуйте рибу у соку лимона та спеціях, потім обсмажте на грилі до приємного золотавого кольору.
  • Приготування на парі. Для дієтичного варіанта використовуйте пароварку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тепер ви знаєте, як посмажити мойву без запаху та бризок, а також як урізноманітнити способи її приготування. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-31 13:01:00