Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Намазка з печінки тріски на бутерброди: смачний рецепт


Печінка тріски – це справжній скарб для здоров’я. Вона багата на омега-3 жирні кислоти, вітаміни А, D і Е, а також містить багато білка.

Регулярне споживання цього продукту сприяє зміцненню імунітету, підтримці здоров’я серця та нормалізації функцій мозку.

Якщо ви шукаєте простий спосіб додати цей корисний продукт до свого раціону, спробуйте приготувати намазку з печінки тріски на бутерброди.

Намазка з печінки тріски: рецепт

Намазки – це універсальний варіант закуски, яка завжди стане у пригоді. Особливо популярною є намазка з печінки тріски. Її ніжний смак із приємною солонуватою ноткою чудово поєднується з іншими інгредієнтами.

Намазка з печінки тріски: рецепт

Інгредієнти:

  • печінка тріски – 1 баночка
  • яйця варені – 2 шт.
  • плавлений сирок – 1 шт.
  • часник – 2–3 зубки
  • майонез – 2 ст. л.
  • батон або багет – для подачі
  • сіль, перець – до смаку
  • зелень для прикрашання – до смаку

Приготування:

  1. Яйця почистьте та наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці.
  2. Відкрийте банку з печінкою тріски та злийте олію. Печінку тріски подрібніть ножем чи розімніть виделкою.
  3. Плавлений сирок натріть на середній тертці.
  4. Часник пропустіть через прес.
  5. Змішайте всі інгредієнти в мисці, злегка посоліть та поперчіть та заправте майонезом.
  6. Отриману намазку помісіть в холодильник на 15-20 хвилин.
  7. Потім хліб наріжте на скибочки. За бажанням можете обсмажити його на сухій сковороді чи на грилі для більш хрусткої текстури.
  8. Змастіть намазкою хліб, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.

Намазка з печінки тріски на бутерброди: як подати

Намазку можна подавати не лише на хлібі. Спробуйте використати крекери, начос чи чипси. Гарною ідеєю буде прикрасити закуску, окрім зелені, шматочками свіжого огірка чи червоною ікрою.

Намазка з печінки тріски: що додати для смаку та аромату

Щоб зробити намазку ще смачнішою, можна додати:

  • трішки соку лимона для освіжаючої кислинки;
  • подрібнений кріп чи петрушку для аромату;
  • дрібку меленої паприки для пікантності та кольору;
  • відварену моркву для солодкості та яскравого кольору.

Сподіваємося, цей рецепт стане вашим улюбленим та урізноманітнить як святкове меню, так і щоденні перекуси. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-31 11:17:00