Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мімоза: найкращий покроковий рецепт улюбленого салату


Салат Мімоза чудово підходить для святкового столу. Завдяки простим інгредієнтам і легкості приготування, він вже давно здобув популярність і, як тільки починаються зимові свята, усі шукають рецепт салату Мімоза!

Проте, щоб отримати справжній кулінарний шедевр, варто врахувати кілька важливих нюансів. Детальніше – в нашому матеріалі.

Рецепт Мімози

Для справжнього смаку важлива якість рибних консервів – використовуйте високоякісні консерви, обираючи сардини, сайру чи печінку тріски. Уникайте консервів із сумнівним терміном придатності, адже від цього залежить не лише смак страви, а й ваше здоров’я.

Інгредієнти:

  • рибні консерви – 2 банки
  • яйця варені – 5 шт.
  • твердий сир – 150 г
  • цибулина нарізана кубиками та замаринована – 1 шт.
  • вершкове масло – 120 г
  • морква варена – 1 шт.
  • картопля варена – 2 шт.
  • майонез – до смаку
  • сіль – до смаку

Щоб смак салату став ніжним і насиченим, не варто економити на майонезі. Ідеально, якщо він буде жирним, а для ще більш ідеально результату можна приготувати домашній майонез, який додає страві особливого смаку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приготування:

  1. Рибні консерви розминаємо виделкою, потім зливаємо олію.
  2. Усі овочі та вершкове масло окремо натираємо на тертці.
  3. Білки відділяємо від жовтків і також натираємо на тертці.
  4. Викладаємо салат шарами, злегка присолюючи та змащуючи майонезом (окрім верхнього шару): консерви – картопля – цибуля – білок – сир – вершкове масло – морква – жовтки.
  5. Поміщаємо салат Мімоза класичний у холодильник на 2-4 години, щоб шари просочилися майонезом. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-08 09:30:00