Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Євросоюз запровадить перші санкції проти Ірану: відома дата

Фото: Pixabay

Європейський Союз може ввести санкції проти Ірану через постачання балістичних ракет Росії. Очікується, що це рішення буде ухвалено 14 жовтня.

ЄС запровадить санкцій проти Ірану

Видання Reuters дізналося від високопоставленого представника ЄС, що рішення про введення обмежень проти Ірану буде ухвалено у наступний понеділок.

Це відбудеться за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів блоку. Посадовець сказав, що “буде перший пакет санкцій у контексті передачі Іраном балістичних ракет Росії”.

При цьому чиновник зазначив, що санкційні обмеження торкнуться як окремих осіб, так і деяких організацій. Інших подробиць високопосадовець не повідомив.

Раніше видання Bloomberg із посиленням на джерела повідомляло, що перший пакет санкцій стосуватиметься близько десяти фізичних та юридичних осіб, а також машинобудівні, авіаційні та металургійні компанії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ці обмеження мають стати першою відповіддю ЄС на постачання ракет Іраном до Росії. Санкції планують затвердити до саміту лідерів Євросоюзу, який запланований наприкінці жовтня поточного року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 19:00:51