Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Плані перемоги України є чіткий математичний складник – Подоляк

Фото: Офіс президента

Росію можна примусити до реальних переговорів на основі міжнародного права.

Про це в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Зокрема, він не розуміє песимізму Заходу щодо військової ситуації в Україні та бачить хороші перспективи змусити кремлівського диктатора Володимира Путіна завершити війну.

Чотири складники Плану перемоги

Він вважає, що західні партнери України мають зрозуміти, що оскільки Росія не готова до реальних переговорів на основі міжнародного права, її необхідно змусити піти на це. Саме з цією метою й було розроблено План перемоги, який має чотири складники.

– По-перше, йдеться про політичний примус, покликаний дати зрозуміти, що кожна країна має право бути в альянсі, який вона хоче. По-друге, необхідний військовий примус. Наприклад, з перенесенням війни на територію Російської Федерації. По-третє, для послаблення російських ринків потрібен економічний тиск, – зауважив Подоляк.

Четвертою складовою Плану перемоги Подоляк назвав дипломатичний примус.

– За всім є логіка, і ми повинні пояснити це нашим партнерам. Поступитися вимогам Росії означає просто продовжити війну в іншій формі – завтра чи післязавтра, – пояснив Михайло Полодяк.

На думку радника голови ОП, План перемоги є чіткою моделлю того, як можна змусити РФ до чесного переговорного процесу.

– План перемоги – це конкретний засіб досягнення цієї мети, чітко сформульований, математично обґрунтований і з чітким визначенням того, що можна зробити. Це не теорія, а практика, і базується на аналізі того, що ми робимо в районі Курська або що ми робимо з дальніми ударами, – сказав він.

Подоляк зауважив, що у плані є чіткий математичний складник.

– Росія бореться кількісними параметрами. Має стару радянську зброю у великій кількості та велику кількість людей. Але все це можна і потрібно знищити. Розрахунки для цього можна знайти в математичних додатках плану перемоги. Є кількісні показники того, скільки потрібно систем дальної дії і скільки військової техніки, щоб швидко дати зрозуміти Росії, що ситуація погіршується, – сказав він.

Михайло Подоляк упевнений, що виснаження ресурсів Росії уже очевидне, 0скільки РФ звертається до Північної Кореї та Ірану по боєприпаси.

– Цього року Кремль витрачає на війну $140 млрд і значні інвестиції у військову промисловість. Але дефіцит, особливо боєприпасів, гранат і реактивних снарядів, зростає. Ось чому наші авіаудари на території Росії такі важливі, – сказав він.

Крім того, Подоляк зауважив, що війна, а саме атаки вглиб РФ, мають про вплив на російське суспільство.

На його думку, застосуваня західної зброї великої дальності для ударів по території Росії прискорило б перебіг війни вдесятеро.

Водночас радник голови ОП зауважив, що не сумнівається, що західні країни дадуть Україні дозволи на удари вглиб Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, раніше видання The Economist писало, що РФ має проблеми у забезпеченні військ через українські удари по складах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 18:38:03