Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Смачний суп на яловичому бульйоні: простий рецепт


Суп на яловичому бульйоні – чудова основа для приготування супів, але бульйон також можна використовувати для інших страв: соусів, рагу чи навіть основи для каш.

У цю першу страву можна додавати будь-які крупи чи пасту, залежно від ваших смакових вподобань та побажанням родини.

Отже, нижче читайте простий та апетитний рецепт супу на яловичому бульйоні.

Суп на яловичому бульйоні: рецепт

Зі спецій у страву можна додати мелений коріанд, паприку та лавровий лист.

Інгредієнти:

  • яловичина (бажано грудинка) – 700 г
  • гострий червоний перець – 1 шт.
  • часник – 1 головка
  • ткемалі – 1-2 ст. л.
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • рис чи інша крупа (за бажанням) – 1-2 ст. л.
  • кінза – 1 пучок
  • спеції: сіль, хмелі-сунелі, гуньба

Покроковий рецепт супу на яловичому бульйоні:

  1. Спочатку приготуймо бульйон. М’ясо кладемо в холодну воду, доводимо до кипіння, зливаємо першу воду, аби бульйон був прозорішим, потім наливаємо нову воду – приблизно 2 л.
  2. Варимо м’ясо на повільному вогні приблизно 1,5-2 години. Важливо не допускати бурхливого кипіння, щоб отримати прозору і насичену рідину.
  3. Коли м’ясо зварилося, дістаємо його з бульйону і нарізаємо шматками. Повертаємо назад у каструлю. Якщо бажаєте, можна додати трохи рису – 1-2 ст. л., він зробить суп густішим. Варимо рис 15-20 хвилин.
  4. Тепер час за заправкою. Додаємо в суп ткемалі (1-2 ст. л.) для кислинки та томатну пасту для яскравого кольору. Можна збільшити кількість ткемалі, якщо бажаєте більш вираженого кислого смаку. Суп варимо ще 10 хвилин на середньому вогні.
  5. Додаємо дрібно нарізаний гострий перець і часник. У блендері подрібнюємо часник з невеликою кількістю бульйону до однорідної консистенції і вливаємо в суп. Додаємо хмелі-сунелі, гуньбу або інші спеції до вашого смаку. Варимо ще 5 хвилин, потім знімаємо з вогню і даємо настоятися 5-10 хвилин.
  6. Подрібнюємо кінзу і подаємо окремо до страви. В тарілки розкладаємо шматки м’яса та розливаємо гарячий суп. Смакувати його можна зі свіжим хлібом чи лавашем.

Поради від досвідчених господинь

  • Бульйон можна заморозити в окремих контейнерах і використовувати пізніше як основу для інших супів чи соусів. Це зручно, якщо немає часу на приготування складних страв щодня.
  • Якщо ткемалі немає під рукою, можна використовувати сік лимона чи трохи яблучного оцту для надання кислинки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 17:06:46