Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Передають свій безцінний досвід: понад 70% поранених після відновлення продовжують службу


Понад 70% поранених і травмованих військовослужбовців після лікування повертаються до строю. Про це повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук.

– Це середньостатистичні дані. Адже на різних напрямках фронту цифри можуть відрізнятися. Ми можемо говорити, що саме ці 70% військовослужбовців по суті є основою військового контингенту, – зазначив Казмірчук.

Він наголосив, що це вкрай важливо, адже військовослужбовці після отриманого поранення та повернення в стрій можуть передати свій досвід побратимам. Це дає змогу не шукати новий мобілізаційний ресурс, а використовувати навчені кадри.

Онлайн-курс із тактичної медицини

За словами Казмірчука, для покращення навичок бойових медиків було ініційовано зйомку онлайн-курсу з тактичної медицини, де представлено програму підготовки бойового медика за алгоритмами MARCH-PAWS.

Цей курс користується популярністю, особливо серед інструкторів з тактичної медицини. Деякі з опублікованих навичок підходять і для військовослужбовців, які проходять базову військову підготовку. Наприклад, самодопомога під вогнем (зона прямої загрози) і само-/взаємодопомога в тактичному укритті (зона непрямої загрози).

– Звісно, відеоформат розрахований лише на засвоєння вже здобутих навичок та їх повторення, але в такий спосіб ми наближаємо доступність у засвоєнні навичок для кожного військовослужбовця, – зазначив командувач.

Він додав, що пріоритетне завдання командування – зробити так, щоб кожен мобілізований був навчений і як військовий, і як бойовий медик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 13:17:56