Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бюджет 2025: медичні сили ЗСУ отримають фінансування, як і цього року, але є нюанси


Анатолій Казмірчук, командувач Медичних сил ЗСУ, розказав у  інтерв’ю Укрінформу, як фінансується медзабезпечення Збройних сил України і які цифри закладені в державному бюджеті 2025.

Медзабезпечення йде не лише за державні кошти

Казмірчук зазначив, що в 2022–2023 роках, крім бюджетного фінансування, медсили отримали рекордну кількість гуманітарної допомоги. Вона була різноманітна –  обладнання, ліки, засоби захисту, індивідуальні аптечки, турнікети, наліпки тощо.

– У кінці року ми проаналізували, що ж отримали централізовано і децентралізовано завдяки благочинним організаціям, міжнародній технічній допомозі, то зрозуміли, потреба у медичному забезпеченні дуже велика, – зазначив Казмірчук.

Але, за словами командувача Медичних сил ЗСУ, фінансування на майбутній рік закладено в межах тих асигнувань, які були цьогоріч.

Потрібен броньований евакотранспорт

Казмірчук наголосив на постійній потребі в броньованому санітарному транспорті, щоб була можливість вивезти пораненого із зони ураження. Маються на увазі наземні платформи, якісь спеціальні дрони тощо.

– Загалом по лінії допомоги від наших партнерів ми отримуємо броньовану техніку, і це дає можливість, скажу так, дещо триматися на плаву, – наголосив Казмірчук.

Але він ще раз підкреслив – потреба у броньованому евакотранспорті доволі гостра. А на його закупівлю чи організацію вітчизняного виробництва потрібні кошти.

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: 116 окрема механізована бригада

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 13:17:30