Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Прокуратура перекваліфікувала на вбивство справу про зникнення журналістки Вікторії Рощиної

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за статтею воєнний злочин, поєднаний з умисним вбивством, після інформації про смерть української журналістки Вікторії Рощиної в РФ

Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

Смерть української журналістки Вікторії Рощиної

10 жовтня медіа поширили інформацію про смерть української журналістки Вікторії Рощиної, яку незаконно утримували в Російській Федерації.

У звʼязку із цим, до кримінального провадження, розпочатого за фактом її зникнення (ч. 1. ст. 438 КК України) додали частину 2 ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством. Досудовим розслідуванням займається Головне слідче управління Служби безпеки України.

Журналістка Вікторія Рощина зникла у серпні 2023 року під час поїздки на окуповані Росією території. У квітні 2024 року росіяни підтвердили, що незаконно утримують українку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше надзвичайний та повноважний посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс заявив, що новина про смерть Вікторії Рощиної в російському полоні підкреслює цілеспрямовані атаки російського режиму на свободу ЗМІ в Україні та за її межами.

– Жахлива звістка про смерть 27-річної Вікторії Рощиної, однієї з 30 українських журналістів, які перебувають у російському полоні. Висловлюю щирі співчуття її родині, друзям та колегам. Ця новина підкреслює цілеспрямовані атаки російського режиму на свободу ЗМІ в Україні та за її межами, — написав Мартін Гарріс.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 13:06:42