Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Після демонстрації партнерам План перемоги розкриють для українців – Зеленський

Фото: Офіс президента

Партнери мають визначитися щодо подальшої підтримки України для завершення війни.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками 7 жовтня.

Міжнародні зустрічі президента України

Він заявив, що протягом дня погодив графік перемовин на тиждень, оскільки попереду очікується багато зустрічей з партнерами України.

– Ми представимо всім, хто може посилити Україну, План нашої перемоги – кожній країні, яка справді може допомогти наблизити мир. І, звичайно, зрозумівши всі позиції партнерів, усі реальні можливості для України, посиливши наш План перемоги, ми зробимо публічною нашу стратегію подальших дій, – розповів Зеленський.

Він наголосив, що “перспектива загалом” має бути зрозумілою для кожного в Україні.

– Ми пропонуємо нашим партнерам визначитись, як вони бачать завершення цієї війни, місце України саме у глобальній архітектурі безпеки, а також – зі спільними кроками, які можуть поставити цю війну на курс до завершення, – заявив президент.

Посилення ЗСУ на фронті

Голова держави додав, що за підсумками сьогоднішнього дня очікує звіт української команди, яка працює у Вашингтоні після початку роботи з військовими та військово-політичними деталями Плану перемоги.

– Я очікую також звіту головкома Сирського щодо роботи на його рівні з партнерами. Була сьогодні тривала доповідь щодо фронту – наших дій, наших потреб. Особливо важкими залишаються донецькі напрямки, і ми постараємося переконати партнерів у Рамштайні, що потрібне відчутне посилення наших можливостей, наших позицій, і саме зараз, протягом осінніх місяців, – сказав він.

Глава держави наголосив, що йдеться про “достатнє постачання для фронту, достатнє комплектування наших бригад технікою та достатня далекобійність для наших сил”.

– Це те, що точно стане найкращим заспокійливим для Росії та найбільше підштовхне всю ситуацію до миру, – сказав він.

Посилення ВПК України

Також він розповів, що сьогодні протягом дня була доповідь його радника Олександра Камишіна, а також міністра зі стратегічної промисловості Германа Сметаніна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Виробництво зброї в Україні: снаряди, артилерія, техніка. Не лише про те, чого вже досягнуто, не лише про те, що ми вже виробляємо, але й про пропозиції партнерам інвестувати в наше українське виробництво дронів передусім та РЕБ. Це теж частина нашого пакета для Рамштайну, – сказав президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 20:43:02