Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дмитрука та Одарченка можуть виключити з Комітетів: у Раді зареєстрували постанову

Фото: Depositphotos

У Верховній Раді зареєстровано нову постанову №12099 про виключення депутатів-утікачів зі складу комітетів. Наразі її текст поки що відсутній.

Однак, як у Telegram повідомив народний депутат Ярослав Железняк, у постанові йдеться, що нардепа Андрія Одарченка варто виключити зі складу антикорупційного Комітету, а народного обранця-мажоритарника Артема Дмитрука – зі складу правоохоронного Комітету.

Справа Одарченка

Народний депутат від фракції Слуга народу Андрій Одарченко, обвинувачений у корупції, незаконно перетнув кордон із Румунією, писав Вищий антикорупційний суд України.

ВАКС заочно заарештував народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого обвинувачують у даванні хабаря топпосадовцю, і стягнув 15 млн грн внесеної за нього застави.

Справа Дмитрука

Артем Дмитрук раніше отримав підозру у кримінальному провадженні й був оголошений у міжнародний розшук. Не дивлячись на це він, за інформацією Руху Чесно, після виїзду за кордон брав участь і голосував на засіданнях Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності в онлайн-режимі.

Відомо, що Дмитрука підозрюють у скоєнні нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, заподіянні потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, 7 жовтня від апарату Верховної Ради надійшло розпорядження щодо обмеження використання застосунку Telegram у парламенті.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 19:56:34