Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Травми і віруси внесли корективи: оновлений список збірної України на матчі Ліги націй

Фото: УАФ

Збірна України з футболу розпочала підготовку до матчів у Лізі націй сезону-2024/25 у Дивізіоні В – проти команд Грузії та Чехії.

Напередодні, 6 жовтня, частина футболістів, які виступають в УПЛ, разом із головним тренером Сергієм Ребровим вирушила потягом до Польщі.

Решта футболістів, зокрема наших легіонерів, приєднається до команди вже на місці.

Хто не зіграє за збірну України у жовтні

30 вересня тренерський штаб збірної України оголосив список із 25 футболістів, до якого не потрапили травмовані Руслан Маліновський та Олександр Зінченко.

Однак за тиждень список суттєво оновився, адже з нього вибули через травми та хвороби ще шестеро гравців.

Спершу стало відомо про травми Віктора Циганкова, Віталія Миколенка, Володимира Бражка та Олександра Піхальонка. Згодом до них доєднався Андрій Ярмоленко, якого перед цим перевели із резервного в основний список.

Також збір у жовтні пропустить голкіпер Реала Андрій Лунін через вірусну інфекцію.

Склад збірної України

З останніх змін у списку викликаних виконавців, які доєднаються до команди, – півзахисник Олександр Назаренко (Полісся) та голкіпер Дмитро Різник (Шахтар).

  • Воротарі: Георгій Бущан (Динамо Київ), Анатолій Трубін (Бенфіка, Португалія), Дмитро Різник (Шахтар);
  • Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — Шахтар), Олександр Тимчик (Динамо Київ), Богдан Михайліченко (Полісся), Ілля Забарний (Борнмут, Англія), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Олександр Сваток (Остін, США);
  • Півзахисники: Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Владислав Кабаєв (усі — Динамо Київ), Тарас Степаненко, Георгій Судаков, Дмитро Криськів, Олександр Зубков (усі — Шахтар), Олексій Гуцуляк, Олександр Назаренко (обидва — Полісся), Іван Калюжний (Олександрія), Михайло Мудрик (Челсі, Англія);
  • Нападники: Артем Довбик (Рома, Італія), Роман Яремчук (Олімпіакос, Греція), Владислав Ванат (Динамо Київ).

У резервному списку залишилися троє футболістів: Артем Бондаренко, Данило Сікан (обидва — Шахтар) та Олександр Мартинюк (Олександрія).

У жовтні збірна України проведе два матчі у межах Ліги націй проти Грузії та Чехії – 11 та 14 жовтня відповідно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У турнірній таблиці Групи 1 у Дивізіоні В збірна Грузії йде лідером із шістьма очками після двох матчів. Україна поки не набрала очок та посідає останнє місце у квартеті.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 19:16:35