Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Президент Естонії закликав “зруйнувати стіну обмежень” для України в застосуванні зброї

Фото: Офіс президента

Президент Естонії Алар Каріс розкритикував обмеження, накладені західними країнами на підтримку України у боротьбі проти російської агресії. Він заявив, що ці обмеження не лише несправедливі, але й відображають страх, слабкість та нерішучість Заходу, що лише підігріває апетит агресора.

Про це він написав у своїй колонці для видання Politico.

Західні обмеження допомоги Україні живлять агресора

Каріс провів паралель між сучасною ситуацією та історичними подіями 1989 року, коли було повалено Берлінську стіну, що символізувала закінчення Холодної війни. Він закликав західні країни “зруйнувати символічну стіну обмежень”, яка нині стоїть перед Україною.

Президент Естонії наголосив, що Захід створив обмежувальні лінії, базуючись на припущеннях щодо червоних ліній Росії, боячись ескалації конфлікту. Він стверджує, що ці побоювання необґрунтовані, і насправді лише шкодять Україні.

—  Обмеження, які ми наклали на себе, неодноразово дискредитували. Вони просто відображають наш страх, слабкість і нерішучість — усе це живить агресора, надихає його, підвищує його апетит, — написав президент Естонії.

При цьому він зауважив, що на відміну від Заходу, Росія не має обмежень у тому, яку зброю вона використовує і по яких цілях б’є, включаючи цивільні об’єкти, лікарні та дитячі садки.

За його словами, ці обмеження є “несправедливими, аморальними та шкідливими”. До того ж вони створюють ситуацію, коли з одного боку Захід надає допомогу, а з іншого — заважає використовувати її на повну потужність.

Каріс додав, що цими обмеженнями вони змушують Україну боротися з агресором, зав’язавши їй руки. Тому закликав зняти їх.

Обговорення на дозвіл ударів вглиб Росії

12 жовтня має відбутися 25-й Рамштайн, де партнери України мають обговорити зняття з ЗСУ обмеження щодо ударів вглиб території РФ.

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте повідомив, що президент США Джо Байден “збирає цю зустріч на рівні лідерів”. Там будуть присутні члени Альянсу та представники України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він підкреслив, що удари по російських військових об’єктах підпадають під міжнародне право, але зняття обмежень залежатиме від рішень країн НАТО.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 18:48:32