Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Україні почали видавати гранти на виробництво ракет – Федоров

Фото: УНІАН

В Україні почали надавати гранти на виробництво ракет. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що державні закупівлі вже охоплюють мільйони снарядів, які, зокрема, призначені для безпілотників.

Про це він повідомив на полях саміту Defense Tech Valley, що відбувся у Києві 3-4 жовтня.

В Україні започатковано ринок боєприпасів

Під час виступу Федоров повідомив про започаткування ринку боєприпасів. Він зазначив, що для стимулювання виробництва в Україні прибрано регуляції, що стосуються виготовлення пороху та інших вибухових речовин.

Це стало важливим кроком у розвитку оборонного кластера Brave1, який демонструє значний прогрес

— В цьому році, наприклад, сума інвестицій кластер Brave1 збільшилася. Скажу вам по секрету, в цьому році ми почали видавати гранти на виробництво ракет. В наступному році ми будемо видавати гранти на порохові заводи, – розповів міністр, зазначивши, що гранти стануть певною гарантією для інвесторів, що їхні вкладення окупляться.

До того ж в Україні розробляються нові симулятори для тестування оборонних технологій та інфраструктури для випробувань.

Для цього створюються інноваційні інкубатори, які тестують технології на полі бою. На власних юнітах відбувається аналіз, як працюють дрони та системи РЕБ у реальних умовах.

Зазначається, що за останні два з половиною роки в Україні з’явилося понад 200 компаній, що займаються розробкою роботизованих наземних платформ, 500 – виробництвом дронів та понад 100 – розробкою засобів радіоелектронної боротьби.

Федоров акцентував, що маленьким стартапам не потрібно перетворюватися на великі корпорації для того, щоб зробити внесок у зміну ситуації на полі бою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас інвесторам не доведеться чекати багато років, щоб стартап перетворився на успішну корпорацію. Це може зайняти три місяці, шість місяців або рік, але процес може відбутися дуже швидко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 16:24:50