Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Половину снарядів, які РФ використовує в Україні, постачає КНДР – ЗМІ

Фото: Факти ICTV

Половина артилерійських снарядів, що використовує Російська Федерація, а це приблизно три мільйони на рік,  постачає Північна Корея.

Такі дані західної розвідки, пише The Times.

Половина зброї РФ з Північної Кореї

Видання зазначає, російський диктатор Володимир Путін цього року здійснив візит до Пхеньяна для підписання оборонної угоди з Кім Чен Ином. Після цього Кремль став залежним від постачань зброї з цієї авторитарної держави для підтримки своїх наступів на сході України.

За даними розвідки, хоча багато снарядів вважаються несправними, їхня кількість дозволяє Росії здійснювати поступові просування, зокрема нещодавнє захоплення міста Вугледар на сході України.

Як пише видання, керівник української військової розвідки Кирило Буданов у вересні попередив, що постачання північнокорейських снарядів може змінити хід війни на користь Росії.

– Найбільша проблема з усіх союзників Росії — це Північна Корея. Через обсяги військової продукції, яку вони постачають, це насправді впливає на інтенсивність боїв, – заявив він.

Союзники РФ спочатку неохоче постачали зброю, проте спроби Путіна створити антизахідну коаліцію починають приносити результати на полі бою.

У вересні стало відомо, що Іран надав Росії 200 балістичних ракет, а Китай сприяв будівництву російською оборонною компанією безпілотників далекого радіусу дії.

Західні аналітики зазначають, що попри нещодавні успіхи Росія зазнає великих втрат — до 1200 солдатів на день в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Особливо висока кількість втрат спостерігається під час боїв за Покровськ у Донецькій області.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-05 12:24:01