Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Путін розчарований перебігом війни в Україні: Бауер про останні ядерні погрози

Фото: Depositphotos

Останні заяви Путіна про нові умови застосування ядерної зброї викликані провалом у досягненні стратегічних цілей у війні проти України.

Таку думку в інтерв’ю Інтерфакс-Україна висловив керівник Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер.

Бауер проаналізував останні ядерні погрози Путіна

За його словами, протягом останніх 2,5 років Путін багато разів проводив червоні лінії, за якими не завжди слідували дії, проте це не означає, що ми не повинні сприймати ці погрози серйозно.

– Я пов’язую це з тим фактом, що Росія не досягла жодної зі своїх стратегічних цілей у цій війні. Вони хотіли захопити Київ протягом п’яти днів, вони хотіли повалити уряд і, по суті, хотіли використати Україну з маріонетковим режимом – жодна з цих цілей не досягнута. Тому я думаю, що росіяни багато в чому дуже розчаровані, і вони занепокоєні тим фактом, що не можуть досягти цих цілей, – пояснив Бауер.

І зауважив, що росіяни також бачать, як Україна і самостійно, і за підтримки країн-партнерів, здатна дедалі частіше і дуже успішно атакувати їхні склади зі зброєю та нафтопереробні заводи.

– І зараз Україна все глибше і глибше атакує Росію за допомогою систем зброї, які сама виробляє. Тож я вважаю, що це ознака розчарування з боку росіян, якщо вони говорять такою мовою про ядерну зброю, – переконаний адмірал.

Він також вважає, що Україна має право на самооборону, а її підтримка з боку партнерів цілком відповідає Статуту ООН і не робить їх участиками війни, як каже Путін.

– Суть полягає в тому, що Росія веде незаконну війну. Ми підтримуємо Україну законним шляхом, тому що Україна захищається від незаконного вторгнення, – додав Бауер.

Погрози Путіна про нові умови застосування ядерної зброї

25 вересня російський диктатор Володимир Путін заявив про оновлення ядерної доктрини, які стосуються зокрема уточнення щодо передумов для застосування ядерної зброї: у разі агресії проти Росії з боку неядерної держави за підтримки чи участі ядерної держави, а також у випадку отримання достовірної інформації про масований запуск повітряно-космічної зброї проти Росії та про перетин цією зброєю її кордонів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, йдеться про готовність до ядерної відповіді у разі застосування літаків стратегічної і тактичної авіації, крилатих ракет, безпілотників, гіперзвукових та інших літальних апаратів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-28 18:10:30