Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Подоляк пояснив, з чого складається план перемоги України

Фото: Офіс президента

Мирний план президента України Володимира Зеленського містить військовий та дипломатичний примус Російської Федерації до миру, а також політичні та економічні компоненти.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Що містить мирний план Зеленського

– Чотири ключові напрямки, які детально прописані з доповненнями, де є відповідні цифри. Це військовий примус РФ: мається на увазі з урахуванням досвіду війни в Курській і Донецькій областях, скільки зброї потрібно, як швидко вона має бути на полі бою, які інвестиції потрібні у ВПК України, щоб збільшити власне виробництво далекобійних можливостей, – сказав Михайло Подоляк.

За його словами, йдеться про суттєве збільшення війни на території Росії та усунення всіх обмежень, які заважають завдавати системних ударів углиб країни-агресора.

Другий компонент мирного плану – це політичний напрямок. Потрібно ще раз зафіксувати ключові позиції, наприклад, якщо Україна хоче бути членом якогось колективного безпекового альянсу.

– Україна має на це повне суверенне право, реалізуючи свою суб’єктність. Жодна РФ не може казати, чи ти будеш членом того або іншого альянсу, – пояснив він.

Третій економічний компонент мирного плану є двостороннім. Йдеться про інвестиції в Україну та наше виробництво, щоб розуміти, на які кошти та ліцензії можна розраховувати.

Водночас потрібно прибрати Росію з глобальних ринків, щоб країна-агресор не мала можливості продовжувати фінансувати цю війну в сьогоднішньому обсязі, наголосив Михайло Подоляк.

Четвертий компонент – це дипломатичний примус Росії до миру, пояснив радник керівника Офісу президента.

– План України побудований на фактологічному аналізі того, що відбувається, на лінії фронту, в Курській області на території РФ. Є аналіз, як можна використовувати ефективну зброю, якщо вона буде у відповідній кількості, як це впливатиме на ситуацію на лінії фронту і соціальні настрої у РФ. План базується на логіці моменту, – наголосив він.

Чи передбачає план заморожування війни

За словами Михайла Подоляка, план перемоги України не передбачає заморожування війни.

– Україна найчіткіше розуміє, що це за війна, і пояснює, до яких наслідків може призвести. Будь-яке заморожування конфлікту консервуватимемо політичний режим у РФ, – вважає він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

План перемоги України детально обговорюватимуть після зустрічі президента Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом, а також кандидатами на майбутніх виборах Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 01:00:59