Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Фаріон: подробиці засідання

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжено 18-річному В’ячеславу Зінченку, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон.

Відповідне рішення ухвалив Галицький районний суд Львова, повідомляє Офіс генпрокурора.

Підозрюваного триматимуть під вартою ще 60 днів — до 17 листопада включно, без можливості внесення застави.

Вбивство Фаріон: Зінченку продовжили запобіжний захід

Як повідомляє кореспондентка hromadske із зали суду, прокурори просили залишити Зінченка під вартою, бо вважають, що звільнення з-під варти “спонукатиме його до втечі та переховування від слідства”.

Крім того, апелювали до того, що він може “псувати речові докази”, зокрема зброю, якою вбили Фаріон, оскільки вона ще не знайдена.

Цього разу Зінченко був особисто присутній на засіданні, хоча минулого разу долучився онлайн. Він сказав журналістам, що з матеріалами справи ознайомився не повністю і по суті справи говорити не буде.

Сам підозрюваний також просив лишити його під вартою, тому що “боїться за своє життя”. За його словами, йому “загрожує небезпека від російських спецслужб”.

– Мене ховають від російських спецслужб, від радикально налаштованих осіб. Я себе вбивати не хочу. Тож якщо зі мною щось станеться, то мені “допомогли”, — сказав підозрюваний.

А ось адвокат підозрюваного Ігор Сулима просив випустити Зінченка з-під варти і призначити підозрюваному цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом та заборонити йому спілкуватися зі свідками.

На судове засідання прийшла мати підозрюваного. Зінченко сказав, що це його перша зустріч із рідними, бо раніше йому було заборонено з ними спілкуватися. Мати заявила, що син не винен, бо вона “виховувала його в любові”.

Суддя також на прохання прокурорів продовжив термін досудового розслідування до 26 січня 2025 року.

Прокурор попросив продовжити досудове розслідування, оскільки сторона обвинувачення хоче призначити додаткові експертизи, щоб дослідити докази.

Нагадаємо, що В’ячеслав Зінченко був затриманий у Дніпрі за місцем проживання у липні цього року і з того часу перебуває під вартою. Відомо, що йому інкриміновано умисне вбивство громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Львівська обласна прокуратура

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 16:32:31