Будівельні матеріали м.Ніжин
Компанії України

Біль та лихоманка — коли Парацетамол є найкращим вибором

Підвищена температура та біль є природними реакціями організму на інфекцію, травму чи інші патологічні стани. Лихоманка допомагає боротися з вірусами і бактеріями, стимулюючи імунну систему, а біль сигналізує про те, що в організмі відбуваються небажані процеси, які потребують уваги. Однак тривала висока температура і постійний дискомфорт можуть завдати шкоди організму, знижуючи якість життя, порушуючи сон і працездатність. Саме тому вони потребують своєчасного лікування.
Одним з найефективніших і безпечних засобів для зниження температури та зняття болю є Парацетамол. Його використовують для лікування дорослих та дітей, і він вважається одним з найбільш універсальних препаратів у зниженні симптомів застуди, грипу, головного болю та інших станів. Правильно застосований Парацетамол допоможе швидше одужати, не викликаючи побічних ефектів.
Image

Переваги використання Парацетамолу

Порівняно з іншими ліками препарат відрізняється такими особливостями:

  1. Ефективний за різних видів болю. Він швидко всмоктується в кров і активно діє вже через пів години після прийому, полегшуючи симптоми.
  2. Знижує підвищену температуру. При цьому він не викликає різких змін рівня температури, що робить його безпечним навіть для дітей.
  3. Не впливає на згортання крові. Парацетамол не впливає на активність тромбоцитів і не змінює час згортання крові, що робить його кращим вибором для людей, які мають ризик кровотеч або використовують препарати для розрідження крові.
  4. Можна застосовувати за захворювань шлунку. Він не подразнює слизову оболонку ШКТ, на відміну від інших протизапальних препаратів.
  5. Підходить для дітей та вагітних. Є одним з небагатьох знеболювальних і жарознижувальних засобів, дозволених для застосування під час вагітності та безпечних для використання у дітей з першого року життя.

 

Парацетамол та препарати, виготовлені на його основі, активно застосовуються для симптоматичного лікування до відвідування лікаря.

Коли допомагає Парацетамол

Сфера застосування Парацетамолу доволі широка:

  1. цефалгія;
  2. лихоманка будь-якої етіології;
  3. зубний біль — особливо якщо йдеться про запалення;
  4. біль у м’язах — переважно після травм;
  5. менструальний біль;
  6. дискомфорт під час артриту та остеоартриту;
  7. біль після травм або операцій.

 

Однак під час симптоматичного лікування важливо дотримуватись правильних дозувань і не використовувати препарат безконтрольно. Якщо біль або лихоманка не проходить, важливо звернутися до лікаря для подальшої діагностики та лікування.