Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Паска на сметані: рецепт приготування покроково

Господині не перестають експериментувати з рецептами пасок. І це не дивно, адже варіантів великоднього хліба – безліч.

Один із цікавих – паска на сметані. Такий рецепт підійде для тих, хто любить ніжну випічку.

Як приготувати паску на сметані, розповідають Факти ICTV.

Рецепт паски на сметані

Паска на сметані стане ще смачнішою, якщо додати у тісто цедру лимона чи апельсина або курагу. А родзинки можна попередньо вимочити у ромі або коньяку. Зі спецій не зайвими, окрім ванільного цукру, буде кориця та імбир.

Інгредієнти на 5-6 порцій:

  • молоко – 500 мл
  • борошно – 1 кг
  • вершкове масло – 200 г
  • сметана – 100 г
  • цукор – 600 г
  • дріжджі свіжі – 70 г
  • яйця курячі – 10 шт.
  • сіль – 5 г
  • ванільний цукор – до смаку
  • родзинки – за бажанням
  • олія – 1,5 ст. л.

Спосіб приготування паски на сметані:

  1. Налийте молоко в каструлю і підігрійте на маленькому вогні.
  2. Додайте 350 г цукру та перемішуйте, доки він не розчиниться.
  3. Відлийте частину молока в іншу посудину, додайте дріжджі.
  4. Після цього перелийте дріжджову суміш до решти молока.
  5. Висипте решту цукру в чистий посуд і додайте яйця. Збийте суміш.
  6. Поділіть вершкове масло на дві частини. Одну з них розтопіть на маленькому вогні та додайте до яєчної суміші.
  7. Змішайте молочний і масляний розчини.
  8. Додайте до отриманої суміші борошно і замісіть тісто.
  9. Накрийте тісто чистим рушником і поставте в тепле місце на 2-3 години.
  10. Після цього вимішуйте тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  11. Додайте родзинки чи інші смаколики за бажанням.
  12. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.
  13. Випікайте паску протягом години за стабільної температури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-17 09:09:34