Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Війна в Україні – НАТО вважає, що потрібний компроміс

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що рано чи пізно війна в Україні має завершитися низкою компромісів із РФ.

Однак вирішуватиме про те, на які компроміси йти – вирішуватиме лише суверенна Україна, без тиску ззовні.

— Як партнери, ми маємо дати їй можливість бути в тому становищі, коли вона справді досягне прийнятного результату за столом переговорів, – вважає генсек Північноатлантичного блоку.

При цьому він наголосив, що ніхто не примушує Київ погоджуватися на компроміси прямо зараз. Крім того, Столтенберг переконаний, що справжній світ буде досягнутий тільки коли Україна переможе.

Зараз дивляться

— Навіть якщо ми віримо і сподіваємося, що війна закінчиться у найближчому майбутньому, ми маємо підтримувати Україну протягом багатьох років, будувати її оборону, щоб стримувати агресію, що має бути, – резюмував політик.

НАТО створить місію підтримки України

Країни Північноатлантичного альянсу вирішили створити спільну місію в Україні. Насамперед йтиметься про навчальні заходи.

За словами міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, подібні плани розглядаються в НАТО на перспективу. Він сказав, що Путіну треба зрозуміти, що він не в змозі виграти цю війну за кілька місяців, за рік чи два.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-07 01:00:14