Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

реакція ГУР на готовність РФ передати тіла нібито загиблих полонених

Доки не буде тіл військовополонених, нібито загиблих під час катастрофи Іл-76 під Бєлгородом, а не заяви Москалькової про готовність їх передати, нема чого коментувати.

Про це заявив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини

– Перевіряються різні версії. Якщо люди загинули на борту, то були запити на повернення тіл. Формулювання, що Москва готова передати тіла, достатньо дивне. Коли буде передача, проведена необхідна експертиза, вивчення кількості, обставин, а не заяви про готовність, тоді можна буде щось коментувати, – наголосив він.

За його словами, від моменту падіння літака Україна проводить власне розслідування, звертається щодо проведення міжнародного розслідування, у якому Росія відмовляє.

Зараз дивляться

Юсов зауважив, що 65 осіб зі списку, який підтвердили офіційні представники РФ, це справді українські військовополонені, але їхня доля – питання розслідування, що нині триває.

Через те, що росіяни довго не показували ні рештки літака, ні повну картину, зокрема з тілами, Юсов вважає, що на борту могла бути зброя, але чи разом зі зброєю були люди – треба з’ясовувати.

– Те, що Росія не попереджала про наміри перевозити українських військовополонених, –  це факт, оприлюднений публічно і доведений. Якщо з’ясується, що люди були на борту, то це черговий злочин держави-агресора, – підсумував представник ГУР.

Катастрофа Іл-76: заява Москалькової

1 березня уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила, що Росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76, який розбився 24 січня у Бєлгородській області РФ.

За її словами, вони нібито мають “підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дозволяють зробити ідентифікацію осіб загиблих”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-02 16:50:34