Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Трамп подав позов до Верховного суду, щоб йому дозволили брати участь у виборах

Дональд Трамп представив у Верховному суді низку аргументи, чому він має продовжувати брати участь у виборах 2024 року.

Про це пише видання Politico.

Трамп також закликав суд покласти край позовам проти його участі у передвиборчих перегонах. За його словами, ці судові позови нібито загрожують позбавленням виборчих прав десятків мільйонів американців і посіють хаос по всій країні.

Зараз дивляться

Адвокати Трампа закликали суддів скасувати грудневе рішення Верховного суду штату Колорадо, який постановив, що Дональд Трамп повинен бути позбавлений права брати участь у виборах відповідно до 14-ї поправки, яка забороняє людям займати державні посади, якщо вони брали участь у заколотах після того, як присягнули підтримувати Конституцію.

Верховний суд США має розглянути цю справу 8 лютого.

Свої аргументи Дональд Трамп виклав на 59 сторінках позову і вони значною мірою повторюють аргументи, які він наводив у судах нижчих інстанцій.

Трамп заперечує, що він спровокував заворушення в Капітолії 6 січня 2021 року.

Ніщо з того, що зробив президент Трамп у відповідь на вибори 2020 року або 6 січня 2021 року, навіть віддалено не може бути кваліфіковане як повстання, стверджують його адвокати.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Президент Трамп ніколи не брав участі і не керував будь-якими незаконними діями, що мали місце в Капітолії 6 січня 2021 року. Насправді все навпаки, оскільки президент Трамп неодноразово закликав до миру, патріотизму та правопорядку, – йдеться у документі.

Представники Трампа заявили, що його промова 6 січня була суто політичною промовою, захищеною 1-ю поправкою, а не спробою підбурювати своїх прихильників до штурму Капітолія.

Твердження про те, що президент Трамп має телепатичні здібності і знав, як відреагують його прихильники, не витримують критики, вважають його адвокати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-19 09:14:28