Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ вивела у Чорне море один ракетоносій – Сили оборони Півдня

Росія збільшила кількість військових кораблів, включно із ракетоносієм Адміралом Макаровим, який може запустити по Україні 8 крилатих ракет Калібр.

Про це ввечері суботи, 13 січня, повідомили у пресслужбі Сил оборони Півдня України.

– Незважаючи на шторм, ворог збільшив корабельне угруповання в Чорному морі до 13 одиниць, серед яких 5 великих десантних кораблів і 1 надводний ракетоносій. Фрегат Адмірал Макаров, споряджений до 8 Калібрів виведений на бойове чергування, – повідомили у пресцентрі.

Зараз дивляться

У Силах оборони Півдня закликали якомога уважніше стежити за сигналами повітряних тривог та не піддаватись паніці, а бути напоготові.

Своєю чергою спільноти, що відстежують активність ворога у Чорному морі, повідомили, що ще зранку було помічено, як росіяни готуються до виходу фрегата Адмірал Макаров у море та запускають двигуни корабля.

Нагадаємо, у вересні 2023 року були оприлюднені кадри, як після удару України по кораблях Чорноморському флоту в Криму, російський фрегат Адмірал Макаров тягнули два буксири.

Крім того, на початку січня цього року військові розповіли деталі спецоперації з атаки морськими дронами по флоту противника. Так, в рамках жовтневої операції у 2022 році, були здійснені атаки, зокрема, по фрегату Адмірал Макаров, який обстрілював Україну ракетами.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-13 20:42:03