Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Серйозний успіх: у ГУР пояснили, як використають 100 ГБ таємних даних про ВПК РФ

Фото: Міноборони

Україна зможе використати з користю 100 гігабайтів секретних даних з російського підприємства ТОВ Спеціальний технологічний центр (СТЦ), які вдалося отримати розвідці.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону. Він пояснив, де планують використовувати 100 ГБ отриманої секретної інформації про ВПК РФ.

БПЛА, РЕБ та інші засоби

– Вона буде використана в багатьох напрямках. Звичайно, насамперед ретельне вивчення на предмет протидії всім засобам ураження противника, всім засобам, які використовує агресор. Там про БПЛА Орлан, пристрої РЕБ, інші засоби.

Окремий шарм – цю інформацію можна використати для нашого оборонно-промислового комплексу. Це буде використано і з точки зору протидії, і з точки зору запозичень окремих прийомів, якщо там буде що запозичувати, – пояснив Юсов.

Відстеження постачання і посилення санкцій

– Оскільки документи достатньо ретельні, то виробництво передбачає конкретну номенклатуру компонентів. Тобто не лише російського виробництва, а й імпортні, які присутні в засобах, що присутні в документації, – звернув увагу представник української розвідки.

Зараз дивляться

За його словами, це допоможе відстежити ланцюжки постачання та зірвати їх в майбутньому, зокрема, за допомогою посилення санкційної політики та інших заходів, яких вживатиме наша держава.

– Так, це справді серйозний успіх. Це серйозний здобуток внаслідок операції Головного управління розвідки, здійсненої разом з представниками громадянського суспільства. Небайдужим патріотичним блогерам – окрема подяка. Справді 100 ГБ корисної інформації, – наголосив представник ГУР.

Які дані отримало ГУР

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України відзвітувало про отримання 100 ГБ секретних даних з російського підприємства ТОВ Спеціальний технологічний центр (СТЦ).

Згідно з повідомленням ГУР, у документації охоплено щонайменше 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення та інше. Йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки.

За оцінкою фахівців ГУР, вартість одержаних даних може становити $1,5 млрд. У розвідці запевняють, що архів уже використовують для зміцнення обороноздатності України та ослаблення Росії.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-11 18:43:37