Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Yasno почнуть відключення боржників від електрики з кінця січня 2024: що відомо

Київська компанія-енергопостачальник Yasno на тлі скасування мораторію, прийнятого Кабміном для боржників з послуг ЖКГ, має намір розпочати відключення із заборгованості вже з 29 січня 2024 року.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів директор підприємства Сергій Коваленко.

При цьому він зазначив, що перед відключенням усі абоненти з боргами за рахунками отримають два види повідомлень.

Зараз дивляться

— Перше – ми називаємо це повідомлення, коли компанія всіма методами, починаючи від СМС, від розсилок у Viber та чатах, закінчуючи дзвінками до людей, повідомляє про те, що є борг, будь ласка, сплатіть. А також другий вид, коли абонент отримує офіційне повідомлення поштою за десять днів до вимкнення енергії, — зазначив Коваленко.

Він зауважив, що в другому випадку абоненту заздалегідь повідомляють про наміри про відключення, тому ці десять днів він може використати, щоб сплатити борг і запобігти неприємній для себе ситуації.

– Ми рейтингуємо боржників від найвищого за сумою боргу. А другий критерій – це глибина обов’язку. Тобто є боржники один місяць і це не така велика проблема, ми сподіваємося, ми спілкуємося з ними. А є борги, які рік і більше, їх також потрібно сплатити навіть якщо людина перебуває за кордоном – для цього є електронні способи оплати, – сказав директор Yasno.

А для того, щоб відновити постачання електроенергії, потрібно буде сплатити борг.

“Після цього потрібно буде отримати рахунок на підключення та оплатити. Тому що відключення та підключення коштує грошей. Після того, як буде оплачено рахунок на підключення, колеги з мереж протягом 5 днів підключають фізично абонента до постачання”, – резюмував Коваленко.

Нагадаємо, Кабмін скасував мораторій від 24 березня 2022 року на відключення житлово-комунальних послуг у разі заборгованості українців. Також у разі злісної несплати за рахунками, споживачам знову нараховуватимуться пеня та штрафи.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Відключення електроенергії, Київ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-11 18:42:22