Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Франц Беккенбауер – помер у віці 78 років

Легенда німецького футболу Франц Беккенбауер помер у неділю, 7 січня, у віці 78 років.

Про це повідомило DPA, посилаючись на заяву його родини, зроблену 8 січня.

— З глибоким сумом ми повідомляємо, що мій чоловік і наш батько, Франц Беккенбауер, мирно помер уві сні вчора, в неділю, в оточенні своєї сім’ї. Ми просимо вас оплакувати його в тиші і утриматися від будь-яких запитань, – йдеться в заяві родини.

Беккенбаеур є однією із найвидатніших постатей в історії футболу та вважається одним із найкращих захисників. Він також єдиний гравець на цій позиції, який двічі отримував Золотий м’яч – у 1974 і 1976 роках.

Зараз дивляться

Він є одним із трьох персон у футболі, на рівні із бразильцем Маріо Загалло та французом Дідьє Дешамом, хто вигравав чемпіонат світу як гравець та як тренер.

На клубному рівні Беккенбауер виступав за німецькі клуби Баварія та Гамбург, а також американський Нью-Йорк Космос. Разом із мюнхенцями він виграв три Кубки європейських чемпіонів поспіль з 1974 до 1976 року, а також Кубок володарів кубків Європи.

Разом із німецькою збірною (ФРН) він вигравав ЧС-1974 та чемпіонат Європи-1972 як гравець. На Мундіалі-1990 року він привів збірну Німеччини до перемоги вже як тренер.

Джерело: DPA

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
смерть спортсмена, Футбол

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 18:42:18