Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У сірому костюмі-трійці: Олена Зеленська в Метрополітен-музеї – ФОТО

Перша леді України Олена Зеленська завітала до Метрополітен-музея в Нью-Йорку. Для відвідин вона підібрала елегантний образ: сірий костюм-трійка, чорні гостроносі туфлі, мʼякі локони та стримані прикраси. 

В одній з найвідоміших галерей США зберігається й експонується шедевральне полотно Архіпа Куїнджі Захід сонця над Дніпром. Митець народився в Маріуполі в 1841 році. У місті до повномасштабного вторгення російської армії працював його музей, що окупанти пограбували та знищили. 

Зараз дивляться

– Була щаслива побачити цю роботу особисто, відвідавши Метрополітен-музей під час візиту на 78-му сесію Генасамблеї ООН. Незабаром для всіх українських відвідувачів музей у межах кампанії МЕТ говорить українською запустить україномовні аудіокоментарі до своїх експонатів, – повідомила Олена Зеленська.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нині українські аудіогіди діють у провідних світових памʼятках. Загалом вони працюють майже у семи десятках музеях та визначних місцях близько пів сотні країн, уточнила перша леді.

– Це не лише зручність і відчуття дому для українців, яких війна розкидала по світу, а й відновлення історичної справедливості та культурної рівності. Що більше мов у мистецтва, то багатший світ, – переконана Олена Зеленська.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-21 10:31:30