Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЄС може оголосити 12-й пакет санкцій проти Росії вже у жовтні

Європейський Союз готує 12-й пакет санкцій через війну Росії проти України.

Нові обмеження можуть бути представлені у першій половині жовтня або їх оголосять під час саміту ЄС – США, запланованого на наступний місяць, дату якого наразі не встановлено.

Як повідомляє Bloomberg, санкції, ймовірно, міститимуть рішення використовувати прибуток, отриманий від заморожених активів Центрального банку РФ, для допомоги Києву.

Зараз дивляться

За даними джерел видання, група країн-членів, зокрема Польща та країни Балтії, закликають запровадити додаткові санкції щодо російського скрапленого природного газу та IT-послуг.

Також група країн пропонує запровадити обмеження на ядерний сектор Росії. Але ці спроби вже неодноразово натрапляли на опір, оскільки проти них виступає надто багато держав-членів.

Нові санкції, ймовірно, міститиме версію ЄС майбутньої заборони G7 на російські алмази.

Механізм G7 спрямований на відстеження дорогоцінного каміння через кордони, а також на запровадження прямої заборони на купівлю з 1 січня та непрямої заборони, яка діятиме поступово.

Крім цього, до нового пакету санкцій можуть внести кроки з обмеження можливості Росії обійти санкції ЄС через треті країни, такі як Об’єднані Арабські Емірати та Туреччина.

У рамках обговорень комісія найближчими тижнями висуне пропозиції щодо запровадження податку на непередбачені доходи від заморожених активів російського Центрального банку, які генеруються в клірингових палатах, незважаючи на протидію з боку Європейського центрального банку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-18 18:52:30