Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Президент Фінляндії назвав “величезним” ризик застосування ядерної зброї

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо вважає, що війна РФ проти України триватиме довго. Більш того, за його словами, існує високий ризик застосування ядерної зброї.

Про це Нііністьо заявив в інтерв’ю The New York Times.

– Ми перебуваємо в дуже чутливій ситуації. Навіть дрібниці можуть сильно змінити ситуацію і, на жаль, у гіршу сторону. Це ризик такої широкомасштабної війни. Ризик застосування ядерної зброї величезний, – сказав він.

Президент закликав критиків, які не мають політичної відповідальності, зрозуміти коливання західних лідерів щодо прискорення війни, зокрема, постачання Україні сучасних ракет великої дальності і безпілотників.

Зараз дивляться

– Є різниця між тими, хто несе відповідальність, і тими, хто її не має. У Фінляндії ми також чуємо, що Америка повинна зробити те чи інше. І я просто хотів зазначити, що якщо є ескалація великої війни, це буде світова війна, і ядерний ризик стає явно більшим, – додав Нііністьо.

Президент Фінляндії також зазначив, що після завершення війни РФ залишиться, і потрібно буде шукати способи взємодії з нею.

– У тому, щоб переконатися, що Росія не повернеться до війни після встановлення миру в Україні, є великий європейський інтерес, – наголосив він.

За словами Нііністьо, мається на увазі “не якась велика дружба, а здатність терпіти, навіть трохи розуміти один одного”.

Раніше ЗМІ повідомляли, що РФ облаштовує військові бази поблизу кордону з Фінляндією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-17 16:35:35