Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки Україна витратить на Армію дронів у 2024 році – Шмигаль озвучив суму

У 2024 році уряд України планує виділити на фінансування Армії дронів близько 48 млрд грн. Ще стільки ж хочуть спрямувати на виробництво озброєння та боєприпасів.

Про це повідомив сьогодні на пресконференції прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

– Акценти нашого виробництва – це дрони. Українська Армія дронів повністю запущена, працює. 40 млрд грн профінансовано урядом цього року. Ми продовжимо це фінансування, – наголосив він.

Шмигаль уточнив, що будуть виділені кошти на виробництво боєприпасів, військової техніки, бронемашин та української ракетної програми.

Зараз дивляться

Витрати планують фінансувати за рахунок податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Згідно з розрахунками, за 2023 рік сума ПДФО становитиме близько 96 млрд грн. Ці кошти розподілять на оборонний сектор. Орієнтовно половина піде на виробництво озброєння, техніки і боєприпасів, а інша половина – на Армію дронів.

Як відомо, ініціатива Армія дронів була започаткована в 2022 році. За цей час збір коштів на безпілотники для української армії підтримали донори з десятків країн і компаній. Були сформовані перші у світі ударні роти безпілотників.

Україна також запустила власне виробництво дронів для ЗСУ. В уряді зазначали, що в порівнянні з минулим роком виробництво деяких категорій безпілотників зросло в 100 разів.

Щоб полегшити виготовлення дронів, в Україні скасували ПДВ та ввізне мито на комплектуючі.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-15 16:41:30