Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Корабель – не голка, його не сховаєш. ВМС про можливе переміщення флоту РФ із Севастополя

Фото: Media Center Ukraine — Odesa

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі Радіо Свобода заявив, що переміщення військових кораблів РФ із Севастополя в інші місця не допоможе убезпечити їх від потенційних атак.

– Їх можна навіть в Казань відігнати, умовно. Там є й інші заводи, дійсно. Той самий Лиман в Керчі або Феодосія. Заводів вистачає. Але ж корабель – це не голка, його не сховаєш. Ніяк. Тому тут без варіантів. Але ми можемо очікувати чого завгодно. Це Росія, – сказав він.

Плетенчук зазначив, що якщо морські шляхи стануть єдиним логістичним коридором для російських військових, щоб перекидати ресурси та озброєння на південь України в окупантів можуть виникнути проблеми.

– В них може залишитися лише морська логістика. І для них це буде проблемою. Тому що там не дуже легка навігація. Це, по-перше. Ну, і, по-друге, навіть, якщо вони будуть використовувати ті самі порти Бердянська або Маріуполя, хочу нагадати, що в Бердянську вони так само втратили великий десантний корабель. Просто в порту. І ще два було пошкоджено, суттєво пошкоджено. Вони досі перебувають у ремонті, – підкреслив речник.

Зараз дивляться

Нагадаємо, начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявила, що навряд чи РФ найближчим часом зможе відновити ушкоджені під час вчорашньої атаки десантний корабель Мінськ та підводний човен Ростов-на-Дону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-14 14:18:53