Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зазнають негативного впливу: Фукуяма пояснив, які країни стануть жертвами РФ після України

Якщо Російська Федерація залишатиме під власним контролем тимчасово окуповані території України, тоді наступними цілями для держави-агресора можуть стати інші країни, наприклад, Грузія, Казахстан і Молдова.

Про це заявив філософ, політичний економіст, публіцист японського походження, професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма під час засідання на Ялтинській європейській стратегії (YES) у Києві.

На думку професор Стенфордського університету, війна Росії проти України матиме вплив на інші держави. Політолог пояснив, якими можуть бути наслідки для країн світу.

Зараз дивляться

– Грузія, Молдова і Казахстан – кожна з цих країн зазнає негайного впливу, якщо РФ переможе та зможе залишити захоплені українські території. У Росії є зазіхання на суверенні території цих країн. Сподіваюсь, що вони матимуть можливість розвиватися як незалежні демократії, – висловив думку аналітик.

Водночас експерт пояснив, що наслідки російського вторгнення матимуть вплив на Південно-Східну Азію, де Китай може наважитись на агресію проти Тайваню, а також наслідки війни відчують у США.

Джерело: YES

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-10 17:54:18