Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У ГУР розкрили плани РФ щодо оновлення пропаганди про війну

В Кремлі планують оновити ведення інформаційної політики щодо проведення війни з Україною.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, найближчим часом в Кремлі будуть шукати нових спікерів та нові інформаційні майданчики для поширення своїх наративів.

За даними української розвідки, в Кремлі 25 серпня за участі першого заступника керівника адміністрації президента РФ Сергія Кірієнка, була проведена зустріч, яку присвятили інформаційній війні проти України.

– Витрачають значні ресурси для того, щоб підсилювати ці наративи – мовляв, немає успіху у контрнаступі, а це означає, що підтримувати (Україну, – Ред.) не потрібно, мовляв, суцільно корумпована держава, а значить, допомагати не потрібно, – сказав Юсов.

Представник ГУР каже, що для подібних заходів держава-агресор “не шкодує коштів”.

– Які б суми не виділялись на інформаційну війну, а це десятки мільйонів доларів, це завжди дешевше, ніж якщо порівнювати із витратами безпосередньо на полі бою. Звичайно, в цьому контексті інформаційно-психологічні операції, попри свою високу вартість, так чи інакше вигідніші, ніж інвестувати в поле бою. Умовно кажучи, 100 комп’ютерів все одно будуть коштувати дешевше, ніж один танк, – сказав він.

Андрій Юсов додав, що інструментами для впровадження нових способів дезінформації та підтримки російської пропаганди можуть стати, зокрема, нові спікери, які озвучуватимуть наративи Кремля, а також нові майданчики, як от медіа, які свідомо або несвідомо можуть бути використані для розміщення кремлівських наративів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-01 00:20:51