Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Орбан заявив, що не вважає Путіна воєнним злочинцем

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не вважає російського диктатора військовим злочинцем і заявляє, що не вірить у перемогу України.

Про це Орбан заявив в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

Журналіст зазначив, що Орбана в Європі вважають другом Путіна. Прем’єр відповів наступне: Я борюся за Угорщину. Мені плювати на Путіна. Мені плювати на Росію. Я дбаю про Угорщину. Тож я займаюся позиціями і діями, які хороші для угорців. І однозначно все, що зараз відбувається між Росією та Україною, погано для угорців.

Щодо війни в Україні Орбан вважає, що необхідно підписувати перемир’я, і що продовження бойових дій, на його думку, не призведе до миру. При цьому він заявляє, що не виступає проти українців.

Журналіст нагадав Віктору Орбану, що Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна за воєнні злочини. У Німеччині Путіна готові заарештувати, щойно він ступить на землю.

Орбан відповів, що у нього немає інформації про можливі плани Путіна приїхати в Угорщину.

На пряме запитання, чи вважає Орбан Путіна військовим злочинцем, прем’єр відповів негативно:

Ні. Не для мене. Про воєнні злочини можна говорити після війни. Якщо ви хочете перемир’я, а потім перемовин, ми маємо переконати тих, хто є частиною конфлікту, сісти за стіл переговорів. Запросити їх до столу і сказати: Підійди до столу, я тебе заарештую – не найкраща ідея.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-27 16:02:16