Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У ISW розповіли, чому Білорусь може стати пасткою для вагнерівців

Розміщення бойовиків Вагнера на території Білорусі може виявитися пасткою для найманців.

Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, напередодні російське опозиційне видання Верстка повідомило, що білоруська влада будує кілька нових таборів для розміщення вагнерівців у Білорусі. В Осиповичах Могильовської області вже ведеться будівництво бази площею 24 тис. кв. км для 8 000 бойовиків групи Вагнера.

База в Осиповичах не становить безпосередньої загрози для України, оскільки розташована за 200 км від міжнародного кордону Білорусі з Україною. Наприклад, розміщення вагнерівців у Гомельській або Брестській областях на кордоні з Україною було б набагато тривожнішим.

Путін раніше заявив, що дозволяє бойовикам виїхати в Білорусь і запевнив, що дотримається своєї обіцянки. Але, як вважають аналітики, ця обіцянка досить сумнівна. Кремль, найімовірніше, вважатиме вагнерівців, які підуть за Пригожиним до Білорусі, зрадниками.

Підрозділи ПВК Вагнер у Білорусі навряд чи зможуть сховатися від екстрадиції в Росію, наприклад, якщо Путін відмовиться від своїх слів і звинуватить бойовиків у державній зраді.

Раніше власник ПВК Вагнер Євген Пригожин прокоментував свій невдалий бунт.

У Центрі протидії дезінформації пояснили, для чого ватажок ПВК Вагнера хотів дійти до Москви та що далі відбуватиметься в Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-27 09:51:13