Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рік пролежав у комі і прокинувся: лікарі з Тайваню застосували новий метод лікування

Минулого року 29-річний житель міста Тайнань отримав серйозну травму голови після автомобільної аварії. Його привезли до лікарні у важкому стані. І хоча потерпілого успішно реанімували, він впав у тривалу кому.

Спочатку його лікували традиційною китайською медициною і гіпербаричною оксигенацією – насиченням киснем у барокамері.

Це не допомагало – за шкалою коми Глазго у чоловіка було лише вісім балів, а ясній свідомості відповідають 15.

Його сім’я не втрачала надії і вирішила випробувати транскраніальну магнітну стимуляцію, яка зазвичай використовується для лікування важкої депресії. ТМС здавалася багатообіцяючим методом і при неврологічних станах, включно з черепно-мозковою травмою.

Це неінвазивне лікування, яке включає використання магнітної котушки для стимуляції нервових клітин у мозку пацієнта, було вперше розроблено в 1985 році і відтоді застосовувалося при різних психічних захворюваннях.

Чан Чун-хун, директор психіатричного відділення, сказав, що приблизно через п’ять місяців застосування нового лікування з’явився значний прогрес: пацієнт прийшов до тями і почав реагувати на голоси членів своєї сім’ї.

Тепер він уже не тільки розплющує очі, а й усміхається, що дуже надихає і його родичів, і медичний персонал, оскільки вказує на хороші шанси на одужання.

Але, звісно, необхідні додаткові клінічні дослідження для подальшого вивчення цього методу.

Лікування триває.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Taiwan News

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-20 16:50:48